AKTUATORER

Aktuatorer – den stabile hæve/sænke-løsning

Aktuatorer og servoer er strømstyrede motorenheder, der skaber en mekaniske bevægelse. De er krumtapperne i vores hæve/sænke løsninger. Danske Movetec tilbyder aktuatorer med et hav af anvendelsesmuligheder. Man kender systemet fra bl.a.  kontorernes hæve/sænke-borde. Princippet er lidt det samme som en teleskopantenne. En aktuator er et moderne, højteknologisk, elektrisk ”ben”, der med hjælp fra en elmotor kan hæve og sænke ting op og ned eller skubbe og trække dem til siden.

Bredt sortiment i aluminium
Movetec har udviklet en bred vifte af kvalitetsaktuatorløsninger i aluminium. De kan fås som både enkeltaktuatorer, i par og i systemer med op til 12 aktuatorer, der f.eks. kan justere et helt transportbånd eller pakkebord synkront.


Aktuatorer kan forbedre ergonomien

Aktuatorer er med til at gøre arbejdspladser mere ergonomiske. Det er nemlig ikke kun på kontorerne, at aktuatorerne kan bruges. De anvendes i høj grad i industrien, på laboratorier og i plejesektoren, hvor de bl.a. hjælper med tunge løft og giver mulighed for at justere arbejdspladser optimalt. Aktuatorer kan også bruges til at løfte sofaer og borde på plejehjem, hospitaler og i private hjem.

Movetec udvikler også selv sine aktuatorer og er netop kommet på markedet med nye typer. Aktuatorsystemerne tilpasses, samles og afprøves på værkstedet i Middelfart, inden de sendes ud til agenter og slutbrugere i hele verden. Aktuatorer bruges ofte som fundament eller skelet i arbejdsstationer eller i større arbejdspladsløsninger.


Skræddersyede aktuatorløsninger

For at kunne tilbyde så bredt et udvalg af aktuatorer som muligt kan Movetec tilbyde skræddersyede aktuatorløsninger. Movetec får også sine egne profiler produceret i Danmark.


Mange muligheder for betjening

Movetecs aktuatorer kan betjenes med en op og ned-knap, som vi kender det fra kontorerne, men der findes også mere avancerede løsninger, hvor der kan indkodes flere faste højder/slaglængder. Det er også muligt at vælge en betjeningsløsning, der kører trådløst via Bluetooth til en trådløs enhed eller via en smartphone.


Stærke nok til industrien

Aktuatorer benyttes meget inden for industrien, automation, energi/forsyning, landbrug, ventilation, solafskærmning, solar, logistik/transportbånd, storkøkkener, medicinalindustri, hospitals- og plejesektoren, marine, køretøjer/anhængere og landbrugsmaskiner – alle steder, hvor der skal hæves, sænkes, skubbes eller trækkes.

Movetec kan levere aktuatorer på op til 1.000 kg (10.000 N) pr. stk. Ønskes en endnu højere belastning, kan flere aktuatorer kobles sammen og køre synkront – helt op til 12 aktuatorer som standard!